Köpvillkor

Priser och betalning
Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

Plantamed reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehålls Plantamed rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Köpvillkor enligt gällande svensk köplag. Ingen försäljning till minderåriga (under 18 år) utan målsmans tillåtelse.

Ändring av allmänna villkor
Plantamed kan närsomhelst ändra villkoren i dessa allmänna villkor. De villkor som gäller vid köptillfället ska tillämpas på köpet.

Force Majeure
Plantamed är inte ansvarig för försenad prestation orsakad av omständighet utanför Plantameds rimliga kontroll och är i så fall berättigad till tilläggstid för uppfyllelse av sina åtaganden. Exempel på omständighet är – utan att utgöra fullständig förteckning – strejk, terroristdåd, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, valutakursförändringar, myndighetsåtgärd, lagstiftning eller naturkatastrof. Om sådan omständighet varar mer än två månader, äger vardera parten rätt att säga upp avtalet utan den andra har rätt att erhålla eller skyldighet att utge ersättning.

Privat Policy
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja köpet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via mejl.

Utlandsleveranser endast mot förskottsbetalning via Bankgiro 653-1222.
Tullkostnader kan tillkomma vid införsel till icke EU-land och betalas av mottagaren.

Fraktvillkor (gäller privata kunder): För order under 400 kronor tillkommer frakt- och expeditionsavgift på 75 kronor exkl moms. Plantamed AB reserverar sig för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning.

Beställningar utanför Sverige mejlas till order@plantamed.se, där du anger fullständigt namn, hemadress (ej postbox), telefonnummer (inkl. landsnummer) och mejladress samt kopia på att betalning skett till Plantamed:s Bankgiro 653-1222.
Notera att på alla beställningar utanför Sverige så tillkommer frakt- och expeditionsavgift på 75 kronor.

Leveranstid (Sverige): Normalt levereras varorna inom 3 arbetsdagar. Om varan skulle vara slut meddelar vi detta via mejl. Observera att under sommarmånaderna juli och augusti rättar vi oss efter postkontorens sommartider. Leveranser kan därför dröja någon dag extra.

Ångerrätt
Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt LODA – Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. Varan behöver returneras i ett oförändrat skick för att du som kund ska få en fullständig kreditering. Returfrakten står du dock själv för – vi löser inte ut ofullständigt frankerade försändelser och återbetalar inte fraktavgifter.

Observera att läkemedel (homeopatika), kosttillskott, kylvaror och livsmedel INTE omfattas av ångerrätten i LODA. Om ovan varor returneras så kommer det att destrueras och debiteras kund. Detta gäller även för ej uthämtade och ej mottagna paket som går i retur från fraktbolaget till Plantamed, samt paket som går i retur pga ofullständig adress från kund. Läkemedel som kommer i retur till oss måste enligt lag kasseras. Tänk på miljön och låt inte ditt paket gå i retur till oss i onödan.

Ej uthämtade paket och ej mottagna paket
Ej hämtade eller mottagna varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig extra kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-  Det vill säga att  du får då betala både för den ej uthämtade/mottagna beställningen och den extra kostnaden.

Reklamationer
Om din leverans är felaktig, skadad eller ofullständig ska du genast göra en reklamation hos Plantamed per mejl: order@plantamed.se Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om du vill posta in varan som ska reklameras, står Plantamed för frakten. Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar vid godkänd reklamation.

Transportskador Paket eller varor som skadats, anmäles av kunden direkt till Posten eller direkt till den som du kvitterar ut paketet av. Mejla order@plantamed.se, ange ordernummer (om det finns) och meddela om vad som hänt.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Shop
Kontakta oss