Reumatism och inflammation

För många bakterier i tunntarmen ökar risken för att det kan uppstå en inflammatorisk sjukdom, exempelvis olika reumatiska sjukdomar som drabbar leder och muskler.

För mycket bakterier i tarmarna och särskilt ”proteinbakterier” som gillar proteintillskott, kött och baljväxter aktiverar vita blodkroppar i tarmväggarna. Dessa vita blodkroppar skickar ut kemiska ämnen som sprids med blodcirkulationen och triggar igång andra vita blodkroppar som, där de befinner sig, orsakar led- och muskelinflammationer, olika reumatiska sjukdomar, allergier såsom astma och eksem samt ”tysta” blodkärlsinflammationer som sakta men säkert leder till åderförkalkningar. Det sistnämnda leder ofta till högre blodtryck och kärlkramp.

Nästan alla sjukdomar börjar med en inflammation, orsakad av irriterade vita blodkroppar i tarmväggarna.

Vad du kan göra för att få en bra bakteriebalans i tarmarna är följande:

  1. Töm tarmarna dagligen. Carbomin (1 tsk/morgonen) kan bidra till en normal tarmfunktion.
  2. Ät fiberrik kost (havregrynsgröt till frukost, baslivsmedel rotfrukter) som kan binda vätska och ge fyllnadsmaterial till avföringen.
  3. Ät bara mindre portioner (ca 100 g) av kött – välj gärna fet fisk eller kött från naturbete ex. lamm.
  4. Ät inte alltför stora portioner.
  5. Garlic Gold (1 msk i ett glas vatten, gärna på kvällen) som bidrar till en normal bakterieflora i tarmarna.

P.s. Proteinbakterier kallas även för förruttnelsebakterier. Den normala tarmfloran skall bestå av mjölksyrebakterier, kallas även för jäsningsbakterier, som trivs av fiberrik vegetarisk kost. D.s.

 

 

 

Shop
Kontakta oss