Acne

Vid acne är talgkörtlarna aktiva och fylls med talg som de producerat. Talgkörtlarna aktiveras av könshormoner, något som märks tydligt i puberteten. Talgproduktionen ökar ofta av fetter och sötsaker, ex.  pommes frites, korv och söt choklad.

När talgkörtlarna infekteras av hudbakterier blir de röda, svällda och ”variga”. Det är då som man fått acne, d.v.s. finnar. När man klämmer på en ”finne” så kommer det oftast ut var som är en blandning av vita blodkroppar och talg. Risken med att klämma på finnar är att man ”trycker in” bakterier djupt in i huden så att infektionen kan sprida sig,

För att motverka att talgkörtlarna blir irriterade skall huden hållas ren. Tvätta med  Echinaclean både morgon och kväll efter att du rengjort ansiktet eller övriga ställen med acne, ex rygg eller bröstkorg.

Finnar och mindre bölder kan ”smältas” ner av de homeopatiska läkemedlen Hepar sulfuris D6 och Kalium Jodatum D6. Man tar 10 droppar eller 10 globuli (som sockerkulor) av det morgon och kväll under c:a 2 veckors tid.

Shop
Kontakta oss