Allergi

Allergi är idag en av de vanligaste folksjukdomarna och drabbar idag  mer än var fjärde person. Vid allergi reagerar kroppen med en överkänslighetsreaktion av immunförsvaret (bl.a. vissa vita blodkroppar som släpper ut stora mängder histaminer). Övverkänslighetsreaktionen är oftast en inflammation. Vanliga allergiska reaktioner är  astma och eksem.

Generella råd vid allergiska besvär

1. Undvik så gott du kan mot det som du reagerar allergiskt.

2. En sur kropp kan öka risken för allergier.  Undvik större mängder av syrabildande kost såsom vitt mjöl, fläskkött och extra proteintillskott. Om du någon gång har lust till en vetebulle eller pasta så är det ok!

3. Ät basisk föda såsom rotfrukter och bladgrönsaker (mineralrika).

4. Normalisera syra-basbalansen med 1 tsk Carbomin, utrört i ett glas vatten, som dricks ca 20 minuter före måltid, gärna på morgonen när magen är tom.

5. Skydda huden med konserveringsfritt hudvårdsolja, som stryks på varsamt över hela kroppen innan du går och lägger dig på kvällen.

5. Desensibilisera dig med homeopatiska läkemedel som innehåller de ämnen som ger dig allergi. Ex. homeopatiska läkemedel innehållande olika trädpollen, gräspollen eller allergener från hund, katt, häst och kvalster.

6. Stabilisera immunförsvaret med antioxidanter (selen)  och D-vitamin.

7. Ju mer ”oinbjudna” tarmbakterier ju mer överreagerar immunförsvaret och belastar hälsan. Tag varje kväll 1 matsked vitlökssaft för att motverka mängden bakterier i tunntarmen, där det helst inte ska finnas några tarmbakterier. Det är i tjocktarmen bakterierna skall finnas (främst mjölksyrebakterier och inte förruttnelsebakterier som förökaas av för mycket proteinrik föda). För kallades vitlök för rysk antibiotika.

Shop
Kontakta oss